Şu anda okuyorsunuz
Chia tohumlu pırasa çorbası

Chia tohumlu pırasa çorbası

chia tohumlu pırasa çorbası
Sevgili Okuyucular ;
 Nasılsınız görüşmeyeli? Üçüncü haftaya girdik, değil mi ?Hiç kendinizi dinleme ,hayatınızdaki değişiklikleri gözlemleme şansınız oldu mu ? Süreçten kendimize ders çıkarmaya başladık mı ? Sahi , neden oldu sizce bunlar ? Bir çinlinin yarasa çorbasından mı geldi bu alamet başımıza ? Hep bir başkasını suçlamak ; “ben yapmadım,o yaptı.” demek ne de kolay değil mi ? 🙂
 Hayatım,hayatımız günbegün değişiyor.O hiç bir şeye yetiştiremediğimiz ,bizi avucunun içinde oynatan zalim zaman ,şimdilerde önümüze sereserpe uzandı,” beni istediğin gibi ,ister azar azar , ister hızlıca kulan.Gözünde büyüyeceğim ,sana derin derin nefes aldıracağım.”diyor. Ben onunla barış içindeyim , azar azar ama dolu dolu kullanıyorum. Galip gelen zamanın galibi şimdilerde benim. Her şeye zaman var ne de olsa !
 Oturun , düşünün ya da yatağa bir saat önce girip ve gözlerinizi tavana dikin, yeter ki düşünün. Her şey bittiğinde neler yapacaksınız ? Ertelediklerinizi ertelemezsiniz artık ,değil mi ?Hatalarınızı tekrarlamamak için ,doğaya bu denli zarar vermemek için notlar alabilirsiniz mesela. Sahi öncesinde geri dönüşüm yapar mıydınız ? Pilleri geri dönüşüm için ayırır mıydınız ? İhtiyacınız olmayan kıyafetlerinizle kolayca vedalaşıp onları ihtiyaç konteynerine dosdoğru gönderir miydiniz ? Kim evde ekmek yapardı ki ? Maya nedir kaçımız bilirdi ki ? Köşeye sıkıştırmadım ,umarım. Ben hep düşünüyorum, siz de düşünün isterim. Haydi dilerseniz , bir tarifle gönlünüzü alayım ?
Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler:
2 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy havuç
4,5 /5 su bardağı sıcak su
1 Türk kahvesi fincanı kalın bulgur
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı (Ay çiçek yağı da olabilir.)
2 tatlı kaşığı chia tohumu
1/2 çay kaşığı zerdeçal
Tuz /Karabiber
 Üstünü süslemek için kıyılmış dere otu
                                 
Yapılışı:
Pırasalar ve havuç ufak ufak doğranır.Zeytinyağı hariç diğer malzemeler üzerine eklenir. 4,5 su bardağı sıcak su katılır ve pişmeye bırakılır.Malzemeler iyice pişirilir. Kaynama başladığında zeytinyağı eklenir ve 5 dakika daha pişirilir. Ocağın altı kapatılır,blenderdan geçirilir. Servis için üzerine kıyılmış dereotu eklenir.Afiyet olsun:)
Melike ARCASOY
Bu içeriğe tepkiniz nasıl oldu?
Bayıldım
4
Kızgın
0
Komik
0
Şaşkın
0
Üzgün
0
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Bir cevap bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Türkiye'den ve Dünya’dan kadınlara öncelikli olarak, bütün kesimi ilgilendiren haberler tarafımızca bizzat yapılmaktadır. La Femme Nicomedia bir markadır. Her hakkı saklıdır. Bu websitesinde yer alan hiçbir metin/haber izin almadan kopyalanamaz.

Yukarı Kaydır