Şu anda okuyorsunuz
Tuzlu Çörek Otlu Mini Kurabiye

Tuzlu Çörek Otlu Mini Kurabiye

Tuzlu Çörek Otlu Mini Kurabiye

Merhabalar,
Siz yemek severlerle nihayet buluştuk. Buluştuk diyorum çünkü uzun zamandır severek yaptığım işi yazıya da dökmek hayalimdi. Ancak pandemiden dolayı, elbette herkes gibi hayatlarımız, düzen ve alışkanlıklarımız değişti ve ben de fırsat yaratamadım.
Nazlı Uçarı kimdir?
Aslında grafik tasarım mezunu fakat severek okuyup, işini severek yapamayanlardanım.
Sevdiğim şeyin esasında köklerimden, ailemden geldiğini 30’lu yaşlara gelince anladım. “YEMEK” tabi ki yemek yemeyi seviyorum ama aşık olduğum şey pişirmek ve sunmak…
Pandemiden önce gıda üzerine olan iş yerimizde, ailemle birlikte 10 yıl kadar çalıştım ve ilk yasaklarla birlikte yollarımızı ayırdık. Şimdi ” Mumuş Organics” adlı instagram sayfamda hizmet veriyorum.
Yaklaşık 1 yıldır evimde kendi ellerimle hiçbir katkı ürünü kullanmadan yaptığım misss gibi reçel, buzluk bamyası, taze fasulye, turşu, acı sos veya domates soslarını sipariş üzerine sunuyorum. Üstelik tüm ürünler doğal köy ürünü, bağdan bahçeden getirtip zevkle ve sevgiyle yaptığım ve ellerimle teslim ettiğim yiyecekler. Tabi ki bunlarla sınırlı kalmadım kış aylarında börek, poğaça, yaprak sarma gibi gün yemekleri dediğimiz alanda çok güzel gözüktü, bir de beğenileri alınca gerçekten rehabilite olduğumu hissettim..
Ve gelelim bugüne bu günden itibaren La femme nicomedia da yaptığım yemeklerin reçetelerini sizlerle paylaşacağım.Asla tadını unutamayacağınız bir tarifle başlıyoruz.


TUZLU ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE

MALZEMELER:

1 paket margarin (eritilmiş, soğutulmuş)

1 su bardağı sıvı yağ

2 yumurta (sarısı ayrılacak)

4 yemek kaşığı çörek otu (dilerseniz daha fazla ekleyebilirsiniz)

2 paket kabartma tozu

1/2 su bardağı pudra şekeri

2 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un ( yaklaşık 6 su bardağı)

YAPILIŞI:

Önce margarini eritip soğutunuz. Daha sonra sıvı yağ, yumurta akları, tuzu, pudra çekerini ve kabartma tozunu ilave ediniz. Unu yavaş yavaş ilave ediniz. Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak. Ufak Ufak iri fındık tanesi kıvamında yuvarlayarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürünüz. 160 derece fırında pişiriniz. Afiyet olsun.

Bir daha ki tarifte buluşmak üzere, şimdilik hoşçakalın.

Nazlı UÇARI


Bu içeriğe tepkiniz nasıl oldu?
Bayıldım
3
Kızgın
0
Komik
0
Şaşkın
0
Üzgün
0
Yorumu gör
  • Yeni ciktigin bu yolda aile gelenegini devam.ettirecegine inaniyorum basarilarin vede takipcilerin bol olsun??

Bir cevap bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Türkiye'den ve Dünya’dan kadınlara öncelikli olarak, bütün kesimi ilgilendiren haberler tarafımızca bizzat yapılmaktadır. La Femme Nicomedia bir markadır. Her hakkı saklıdır. Bu websitesinde yer alan hiçbir metin/haber izin almadan kopyalanamaz.

Yukarı Kaydır