İSTEMEYİ BİLMEK
Bolluk ve bereketi sınırsız olan Yaradan’dan istediklerimiz er ya da geç kabul olur. Yeter ki biz istemeyi bilelim. Eğer istediklerinizin olacağına inancımız tam ise ve isteklerimiz bütünün hayrına olacak şekildeyse Yaradan zamanı gelince isteklerimizi gerçekleştirir.
Mesela başarılı olmak istiyoruz ama başarısız birisi olduğumuzu düşünüyoruz. Başarısızlıklarla dolu bir hayat gelir önümüze. Evrenden ne sipariş ediyorsak, bize o servis edilir. Bilinçaltımızda ki korkular, bizden önce siparişi vermiştir bile. Örneğin arabamız olsun istiyoruz ama bilinçaltımızda “arabam olursa benzinini, vergisini, sigortasını nasıl öderim” korkusu varsa o arabaya sahip olmamız mümkün değildir. Zengin olmak istiyoruz ama zengin olanlarla ilgili negatif inançlarımız var. Bu inançlar varken zengin olma ihtimalimiz yoktur. Bizden yayılan bu frekanslar, bizi fakir bir hayata çeker.
Aşk, iş, para, mutluluk, huzur ancak doğru frekansları gönderirsek yaşamımıza gelir.
Günün birinde Hz. Musa bir köyden geçerken köy halkının bir yerde toplandığını görür ve sebebini sorar. Onlarda yağmur duasına çıktıklarını söylerler ve Hz. Musa’dan yağmur için Tanrı’ ya dua etmesini isterler.
Hz. Musa “tamam” der ve ertesi gün tekrar köye gider. Köy halkı” hala yağmur yağmadı, hani bizim için isteyecektin “ der. Hz. Musa da onlara” hani hendekleriniz? Eğer siz yağmurun yağacağına gönülden inanmış olsaydınız hendeklerinizi kazmış olurdunuz” diye cevap verir.
Biz inanmaya ve gönülden istemeye devam ettikçe , isteklerimiz bize bereketlenerek gelir.
Peki sadece doğru istemek yeterli midir? Tabii ki hayır…İsteklerimize ulaşmak için harekete geçmemiz gerekir.
İsra süresinin 13. ayetinde;
” Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık” buyurmuştur.
Bu ayetin de gösterdiği gibi, çalışmadan çabalamadan istemek doğru bir yöntem değildir. Biz samimiyetle isteklerimiz için ne kadar samimiyetle çaba sarf edersek , işte o kadar sahip olmaya yaklaşırız.
Fransız yazar Andrea Maurois ;
“İstemek, istiyorum demek değil, harekete geçmektir “ demiştir.
Hz. Mevlana da;
“ İstedikte vermedi deme, istemeyi bilmedin bari yalan söyleme” sözleriyle istemeyi bilmenin önemini vurgulamıştır.
Uzun lafın kısası; Evren inanılmaz bir bolluk içerisindedir. Biz ilahi sisteme güvenirsek, sistem bizi mahcup etmeyecektir.
Sevgiyle kalın.
Ayşegül BABACAN