Şu anda okuyorsunuz
ARILAR OLMASAYDI İNSANLIK YOK OLURDU

ARILAR OLMASAYDI İNSANLIK YOK OLURDU

Merhaba sevgili La Femme Nikomedia okurları, sevgiler selamlar yıllar önce Albert Einstein’ ın dediği gibi ’arılar olmasaydı insanlık yok olurdu’ Arılar yok olduğunda en çok 4 yıl hayatta kalabileceğimizi söyleyen ünlü bilim adamının görüşlerini günümüzdeki araştırmalar doğrular nitelikte.

Peki bu gerçek olabilir mi yani koskoca insanlık küçücük bir böceğe mi muhtaç? Arılar ölüyor hem de beklenenden daha hızlı şekilde. 1998 den bu yana dünya üzerindeki arı nüfusu yarı yarıya azaldı.

Doğal ortamlarının yok olması tarım ilaçları bu ölümlerin sebebi. Şimdi bazılarımız ne olacak canım en çok bal yiyemeyiz diyebilir, ama sorun orda değil. Arılar yüz bin den fazla bitki ve ağacın üremesine yardımcı oluyor. Arıların taşıdığı polenler sayesinde bitki döngüsü devam edebiliyor geri kalan yüzde 20 lik kısımsa rüzgarlar sayesinde oluyor. Yani etrafımızdaki yeşil dünyayı arılara borçluyuz. Arılara muhtaç olmamızda buradan kaynaklanıyor.

Peki farz edelim ki arılar yok oldu bir anda.

İlk aylarda ekolojik denge hemen bozulmadığından arıcılar hariç kimsenin haberi olmazdı. Medyada haberleri yapılsa bile kimse önemsemezdi .

1 yıl sonra insanlar farkına varmaya başlard, sezonluk bitkiler doğal yollarla tekrar çoğalamadığı için fiyatları çok büyük oranda artar, doğadaki otçul hayvanlar besin bulamadığı için ölümler meydana gelir. Otçul hayvanlarla beslenen etçil hayvanlarda bu durumdan etkilenerek telef olmaya başlarlardı.

2 yıl sonra artık yiyecek savaşları başlardı. İnsan eliyle bir yere kadar üretilen besinler tüm nüfus için yetmez ve dünya nüfusunun çok büyük bir bölümü hayata veda ederdi.

3 yıl sonra muhtemelen doğada yeşillik diye bir şey kalmayacak yani dünya koskoca bir çölden ibaret olacaktır. Pek çok canlının soyu tükenecek dünya nüfusu savaşlar ve açlık nedeniyle çok azalacak.

4 yıl sonra da yokuz !!!

İlginizi Çekebilir
kedi

En büyük arı kayıplarını yaşayan ABD bu korkusundan dolayı olacak ki robot arıları yapmışlar. Ama onlardan beklentisi bal değil.Normal arı boyutunda uzaktan kumandalı.Topraklarında bulunan bitkilerin doğal yolla çoğalmasının devamını hedefliyorlar. Fakat şuan şarjları sadece 15 dakika uçmasına yetiyor. Oysaki bal arıları yarım kilo bal için dolaştıkları toplam mesafe dünya etrafında bir buçuk tura eş değer görülüyor. Yani bu doğal döngünün ve tabiatın mükemmelliğini insan eliyle asla eskisi gibi sağlayamıyoruz.

Türkiye ise dünya bal üretiminde dünya ikincisi yani ülkemizde önemli bir arı popülasyonu var. Doğayı ve ormanları korursak arılar milyonlarca yıl yaptıkları gibi bununda üstesinden gelerek hayatlarına devam edeceklerdir.

Belki covit 19 da bir fırsattır. İnsanlık 2 ay sokağa çıkmadığında doğanın nasıl kendini onardığını doğa bize gösterdi insanlık bundan ders çıkartmalıdır. Hoş kalın sağlıklı kalın.

Veteriner Sağlık Teknikeri Arzu KURUM DALKIÇ

Bu içeriğe tepkiniz nasıl oldu?
Bayıldım
1
Kızgın
0
Komik
0
Şaşkın
0
Üzgün
1
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Bir cevap bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

Türkiye'den ve Dünya’dan kadınlara öncelikli olarak, bütün kesimi ilgilendiren haberler tarafımızca bizzat yapılmaktadır. La Femme Nicomedia bir markadır. Her hakkı saklıdır. Bu websitesinde yer alan hiçbir metin/haber izin almadan kopyalanamaz.

Yukarı Kaydır